Menu
produse dezinfectante

Produse dezinfectante – Pentru dezinfectie sunt folosite mai multe metode, dintre care cea mai des intalnita este metoda chimica. In acest scop sunt utilizate un numar foarte mare de substante chimice care au efect distrugator pentru microorganismele patogene.

Astfel de substante sunt fenolii, formolul, hidroxizii si carbonatii de K si Na, clorura de var, o gama larga de detergenti si cloramina. Se vor utiliza in mod alternativ mai multe produse dezinfectante. In functie de locul in care are loc dezinfectia exista mai multe tipuri de substante dezinfectante.

Cele mai bune dintre ele avand un spectru larg de aplcabilitate sunt cele din gamele Desogen, Klintensiv, Next Guard, Ambiocide si Sporycide, toate fiind produse concentrate aprobate de Ministerul Sanatatii care contribuie la realizarea unei dezinfectii optime.

 

Produse dezinfectante – cum se dezinfecteaza podelele?

 

Pentru a dezinfecta dusumelele de piatra si materialele plastice sau lemnul se folosesc alternativ mai multe solutii: soda de rufe cu 5% concentratie, varul cloros de 2$ si un amestec apos de soda caustica si solutie din dero.

 

Produse dezinfectante – dezinfectia peretilor

 

Pentru a dezinfecta peretii care sunt acoperiti cu faianta sau cu vopsea de ulei se utilizeaza var cloros de concentratie 2%, bromocet de concentratie 1% si cloramina de 2%.

 

Produse dezinfectante – dezinfectie mobilier, lenjerii si haine

 

Mobila de metal sau din lemn se va dezinfecta cu bromocet de concentratie 1%.

Lenjeriile de pat si echipamentele de protectie se vor deinfecta prin simpla inmuiere in solutie pe baza de cloramina de concentratie 1% pentru 2 ore sau cu solutii de deroform.

Hainele bolnavilor, patul si salteaua sunt dezinfectate utilizand vaporizarea in spatii inchise cu substante pe baza de formol.

 

Produse dezinfectante – dezinfectie instrumente

 

Pentru dezinfectarea termometrelor acestea se pun in solutii de cloramina de maxim 2% sau in tinctura de iod de 1% si alcool eticlic.

Tavitele renale, scuipatorile si plostile se vor dezinfecta prin submersare pentru doua ore in cloramina de concentratie 4%, iodoform si var cloros.

 

Produse dezinfectante – dezinfectie instalatii sanitare

 

Pentru instalatii sanitare se aplica stropirea cu var cloros de concentratie 20%. Tacamurile si vesela se vor deinfecta prin inmuierea in cloramina de concentratie 1% sau in bromocet de concentratie 1% pentru doua ore dupa ce au fost spalate in prealabil.

 

Produse dezinfectante – ce este dezinfectia terminala?

 

Cea mai bun forma de dezinfectie terminala este formolizarea utilizand aparate care pot transforma solutia de formol de concentratie 40% in vapori. Trebuie calculat cubajul incaperii si se vor socoti aproximativ 7 ml de solutie pe baza de formol de concentratie 40% pentru fiecare metru cub de spatiu.

Formolizarea utiliezand presiunea asupra spatiilor inchise se face utilizand autoclave farmogene. Pentru a controla eficienta formolizarii trebuie sa se faca recoltari bacteriologice din suprafete atat inainte cat si dupa formolizare. Se va compara numarul de colonii descoperite in fiecare caz.

 

Produse dezinfectante – metode fizice de dezinfectie

 

Metodele fizice de dezinfectie implica curatenia aceasta fiind operatiunea de indepartare a microorganismelor de pe obiecte sau tegumente impreuna cu eliminare apragului si substantelor organice.

In aceasta etapa se realizeaza o decontaminare de pana la 96% prin simpla spalare cu apa si sapun sau detergenti specifici, stergere, clatire, periere si aspirare.

 

Produse dezinfectante – alte metode de dezinfectie

 

O alta metoda de dezinfectie este incinerarea obiectelor care nu mai pot fi dezinfectate cu substante si metode specifice. Firberea lenjeriilor este de asemenea o practica des intalnite.

Pe langa dezinfectia cu substante chimice si produse dezinfectante se poate aplica si dezinfectia prin caldura. Aceasta se imparte in doua categorii importante: dezinfectia umeda sau pasteurizarea si dezinfectia uscata sau flambarea.

Pentru dezinfectie sunt folosite doar produse dezinfectante speciale, aprobate de Ministerul Sanatatii. Este important ca activitatea de dezinfectie sa se desfasoare conform normelor si reglementarilor existente.

Share this Post!
About the Author : Dragomir Victor
0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Livrarea produselor in Bucuresti:

Aveti optiunea de curierat in 24 ore prin Fan Courier, Urgent Cargus sau Dragon Star. Pentru comenzi de peste 150 de lei, livrarea este gratuita. Pentru cele sub 150 de lei se percepe o taxa de 17 lei.

Livrarea produselor in restul tarii:

Livrarea produselor se face cu ajutorul serviciul de curierat oferit de Fan Courier, Urgent Cargus sau Dragon Star. In general, livram cu Serviciul Standard 24 ore de la primirea comenzii, daca aceasta a fost plasata pana in ora 16:00 de luni pana vineri. In cazul in care comanda a fost facuta dupa ora 16:00, sambata sau duminica ne angajam sa trimitem comanda in prima zi lucratoare.
Tarifele de livrare sunt:
GRATUIT – pentru comenzi ce depasesc 150 de lei

17 lei, TVA inclus pentru comenzi sub 150 de lei.

Daca doriti sa se faca livrarea in afara ariei de acoperire a serviciilor de curierat, costul de transport va fi cu 0.9 lei/km suplimentar, TVA inclus.
Spre exemplu: 1 colet de 1 kg ce se expediaza la 60 km distanta de cel mai apropiat sediu va avea costul de 69 lei, TVA inclus (17.00 + 60×0.9 lei). Lista localitatilor cu acoperire la curier se poate consulta aici .

Exista totusi posibilitatea, destul de rar, sa nu reusim sa va trimitem produsul nici a doua zi daca nu il avem in stoc propriu si nici unul din partenerii nostrii nu-l au. Veti fi instiintati si vi se va oferi un produs ca alternativa sau un termen aproximativ de livrare, in functie de urgenta dumneavoastra.
In cazul aparitiei unor intarzieri, veti fi instiintat telefonic de un membru al echipei . Instiintarile de trimitere se vor face si prin email. Produsele sunt livrate la adresa specificata de dumneavoastra ca adresa de livrare in momentul plasarii comenzii.

Din cauza cererii crescute din aceasta perioada, termenul de livrare al comenzilor nu poate fi precizat. Pentru a va pastra prioritatea in livrarea comenzii, faceti o precomanda. Tot personalul lucreaza la procesarea comenzilor, din acest motiv contactul telefonic este dificil. Va multumim pentru intelegere!
0