Menu

Dezinfectant maini – Folosirea unui dezinfectant pentru maini protejeaza de bacteriile si virusii care cauzeaza infectii nocive pentru organism.

Printre  caile de transmitere a agentilor infectiosi pe primele locuri se afla transmiterea prin contact direct (prin intermediul mainilor) sau indirect (de la obiecte contaminate prin intermediul mainilor).

Astfel, specialistii estimeaza ca 80% din cazurile de infectii dobandite in spitale (nosocomiale) sunt transmise prin maini. Categoriile cele mai vulnerabile sunt cele cu receptivitatea (susceptibilitatea) crescuta la infectii – nou nascuti, varstnici, arsi,  pacienti imunocompromisi.
Igienizarea mainilor este o procedura de profilaxie simpla, sigura si cu costuri reduse, cu conditia sa fie efectuaata corect si cu produse potrivite.

Dezinfectant maini – Mai mult decat un gel antibacterian

 

KLINTENSIV gel dezinfectant maini este mai mult decat un simplu gel antibacterian. Acest produs este avizat de catre Ministerul Sanatatii, fiind recunoscut ca produs antiseptic.

KLINTENSIV este un gel hidroalcoolic (pe baza de ethanol 85%) care actioneaza rapid. Printre avantajele sale enumeram:

  • rapid si sigur –  pentru dezinfectarea igienica timpul de contact este de 30 de secunde, iar pentru efectul virucid 3 minute
  • ideal pentru a fi folosit in spatii ce nu permit spalarea mainilor (fara acces la apa)
  • nu necesita nici uscare/stergere cu prosoape
  • hidratant, ideal pentru utilizare frecventa
  • asigura echilibrul lipidic, prevenind aparitia zonelor uscate si a iritarii pielii

 

Dezinfectant maini – Sfaturi pentru igiena corecta a mainilor

 

Igiena mainilor si dezinfectia pielii se realizeaza tinandu-se seama de mai mai multe reguli. Astfel, spalarea simpla igienica a mainilor se face cu apa si sapun lichid, aceasta procedura nefiind insa un substitut pentru dezinfectia igienica.

Aceasta din urma se face prin spalare sau frecare, utilizandu-se de cele mai multe ori un produs antiseptic de preferat pe baza de alcooli. Activitatea antimicrobiană a alcoolilor rezultă din capacitatea acestora de a denatura proteinele. Astfel, ei reduc rapid si substantial numarul de bacterii de pe maini.

Dezinfectia chirurgicala a mainilor prin spalare sau prin frecare este procedura care se realizeaza numai dupa dezinfectia igienica a mainilor.

De asemenea, s-a demonstrat ca purtarea inelelor creste frecventa contaminarii mainilor cu germeni potential patogeni.

Pentru a fi eficient, gelul dezinfectant trebuie aplicat in cantitate suficient de mare pentru a uda complet mainile. Doza recomandata este de 3 ml. Palmele trebuie frecate una de cealalta timp de 30 de secunde. Cand mainile sunt sunt murdare sau vizibil contaminate cu materii proteice este recomandat ca acestea sa fie spalate in prealabil.

 

Dezinfectant maini – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cautand dupa urmatoarele cuvinte-cheie: “dezinfectant maini fara clatire” sau “dezinfectant maini spital”. Relevante sunt si “dezinfectant maini bebelusi” ori “dezinfectant maini copii”. La acestea se adauga “dezinfectant maini pret” si “dezinfectant de maini”, dar si “dezinfectant de maini pret”.

De asemenea, sunt de folos si “dezinfectant maini manichiura”, alaturi de “dezinfectant pentru maini” si “dezinfectant pentru maini si piele”. Puteti incerca si “dezinfectant pentru maini pret”, precum si “dezinfectanti pentru maini”. “Solutie dezinfectant maini” ori “dezinfectant maini 1l” sunt alti doi termeni-cheie pe acest subiect.

Showing all 5 results

Inscrie-te la newsletter

Si vei primi 15% reducere la prima comanda